Grunnkurs hav på Fiskumvannet og i Drammensvassdraget

Fire barn og seks voksne møtte på klubbhuset til registrering, velkomst og informasjon om kursets innhold og hva vi skulle gjennomgå i løpet av de to dagene vi hadde til rådighet.

Båtene ble valgt og båret ut til klubbens henger og bilene til Per og meg.  Hver og en fikk ansvaret for å huske på alt av utstyr som spruttrekk, åre, veste, etc. Suksess!!!

På Sundhaugen var det ledige bord og vi valgte oss en plass i solen.  Der ble det satt fram kaker, diverse godterier og oppskåret frukt.  Veldig praktisk for den som har noe å fortelle, – for en snakker som kjent kun når munnen er tom.  Deltakerne fikk innføring i kajakkens bestanddeler og utstyr som 1. hjelpssaker og annet som hører med på en padletur.

En kurv med vannleker, ballonger og frisbee og baller til bruk både til lands og til vanns gjorde susen både for barn og voksne.

Framdriftstak og sittetilling ble grundig gjennomgått på land før vi gikk i båtene.  Alle hadde vært med på to-tre teknikktreninger og var raske på vannet når de fikk klarsignal til det.

Max minstemann holdt koken gjennom begge dager.  Han hadde mye moro av "Eskimokyssing" og andre ballanseleliker ombord i kajakken.  Det inspirerte barn i alle aldre.  Ingeborg og Kine med sine lune smil og oppfinnsomhet sørget for at latteren satt løst hos oss alle.  Og Jo da, Anna And flyter og det er fortsatt "kvækk" i henne selv etter et bad.  Even Edder tålte fint den "se-om-den -flyter- utfordringen han ble satt på.  Nå er alle tre tørre og tilbake i kursmodus, – klare for nye utfordrende kurs.

De fleste av momentene i grunnkurs hav ble gjennomgått på lørdag.

Søndagen var satt av til utforskning av egen ferdigheter.  Vi dro på tur fra klubbhuset på Loe bruk.  Turen startet ved klubhuset og Vestfosselva for å dreide over til baord side og inn i  Loeselva. Men før vi dro ble det gitt innføring i innstigning og utstigning av kajakken.  På Steinberg var det mat, prat og spøreleik om padling i  teori og praksis.  Neste økt gikk nordøstover, – opp Drammenselva på baksiden av Hagaøya og lusj på nordre spiss av nevnte øy.

Per hadde innføring i orientering og bruk av kart og kompass før han delte ut kart med dagens orienteringspost:  Hvor er Anna And og Fiskulf And?  Stor iver og innsats av begge lag.  Oså Ejvind, – som i følge ham selv ikke egentlig er noe konkurransemenneske. Det var en fryd å ligge i baktropp og observere utvikling av teknikk og ferdigheter.

Stokkendene ble funnet hengende etter halsen, men i god form.  Laglederne på lørdag var Ingeborg og Kine.  To myndige og flotte veiledere for hvert sitt lag. Anton overtok laglederjobben etter Ingeborg på søndag.  Det tok han på strak arm, mens han fisket fra kajakken ledet han laget Fskulf And til dagsseier.  Anna And hadde vunnet lørdag, så revansjen smakte godt.  Stillingen for begge dager ble dermed 1-1 og uavgjort.  

Anton har rett i sin filosofi:  "Det finnes bare vinnere." 

Inn- og utstigning avkajakken viste seg å bli nyttig gjennom hele søndagsturen.  Kanjskje mest ved overbæringen inne ved Hokksund camping.  

Overfarten fra Hokksund cmping til klubbhuset over ei Drammenselv i godt driv avsluttet søndagens padletur.

Kurshelga var lærerik for alle, fornøyde og glade deltakere, kursleder og selv hennes lakei og kurs – O -rienten Per mente opplegget hadde vært vellykket.               

Og vellykket, –  det var det.

Den røde løperen ble rullet ut og hver og en ble ropt opp i alfabetisk rekkefølge for å motta sitt våttkort med "grunnkurs hav oblat" og et eget Aquaplom.

En utmerkelse  som bekrefter deltakelse på kurset og vitterliggjør at kandidaten har gjort seg fortjent til å bære tittelen Cand.padle.no

Tusen takk alle sammen for flotte opplevelser, gode læring og fin-flottt humør i et fantastiske høstvær.

 

This entry was posted in Siste nytt. Bookmark the permalink.