Sikkerhetsregler for klubbturer

Eiker padleklubb ønsker å tilby et hyggelig padlefellesskap der medlemmene har lyst å komme, bidra og får gode opplevelser igjen. Målet er å bidra til å fremme turpadlingens gleder og utfordringer året rundt.

Å padle sammen

  • Hovedregelen er: "Sammen ut – sammen hjem." Alle er ansvarlig for hverandre.
  • Den som leder gruppa lyttes til sånn at gruppas sikkerhet ivaretas. Det skal være mulig å kommunisere med alle padlere ved behov.
  • All padling skjer på eget ansvar og unner privat forsikringsordning.

På sommeren er turene åpne for alle som har lyst på å padle uansett padleferdigheter. Mandag er spesielt tilrettelagt for nybegynnere. Åpen for alle.

Vår, vinter og høst stilles det spesielle krav til bekledning og erfaring med egen- og kameratredning. NPFs vått-kort må kunne fremvises eller tilsvarende erfaring må kunne dokumenteres. Alternativt kan det avlegges en praktisk prøve for å vise at relevant kunnskap innehaes.

Store deler av året er det mørkt når vi kommer inn eller legger ut. I de situasjoner er det viktig å ha med seg lys for å opprettholde sikkerheten.

Hodelykt og baklys er nødvendig for å se og bli sett. Det gjør oss synlige for hverandre, for andre båter og det forenkler opptelling av båter/padlere dersom det blir spredning i feltet.

Bekledning bestemmes av vanntemperaturen. Det betyr at det i perioder av året er krav om tørrdrakt. Det anbefales ullundertøy inn mot kroppen.

Bruk av lue, hansker, votter etc. avhenger av lufttemperaturen og været i øvrig.

Det er påbudt å medbringe et komplett sett skiftetøy i en vanntett pakkpose i kajakken. Komplett vil si sett tilsvarende det du har på deg av klær når du legger av gåre samt håndkle. (Vi anbefaler også at du medbringer dunjakke eller en tykk genser til bruk i pausene!)

Drikke (varm/kald) og energi i form av f.eks. kjeks, sjokolade e.l. bør medbringes. Det holder deg i gang, og gir deg det lille ekstra som kan være avgjørende i en nødsituasjon.

Førstehjelpsutstyr skal medbringes.  Utstyret skal pakkes i en vanntett pose og være lett tilgjengelig på turene.

Varmefolie og/eller vinnsekk er gode, varmende hjelpemidler hvis uhellet har skjedd. Selv om vi padler på elver og vann kan det være lang vei til nærmeste hus.