Toppers pinsetur i all-slags-vær.

Totalt er det 10 personer som har deltatt på klubbens pinsetur fra Hillestadvannet via Kopstadelva og så videre som beskrevet i tidligere artikkel om turen.

Flott stille vann, – med yr og regn i lufta. Godt en har tørrrdrakter.

Martin, Merete, Per, Tom og undretegnede dro avsted i flott lettskyet vær.  Regnet ble med på turen.  Men mens vi spiste etter 5 km padling var det oppholdsvær.

På et eller annen underlig vis endte det opp med et dobbelt velt. Per kom seg opp igjen uten å måtte ut av båten, mens Martin gjerne ville tømme båten for vann. Skrekken satt litt i en stund og det ble flåteforsering av turens eneste dropp.  

Per stod i vannet, pekte og forklarte oss hvor vi måtte holde oss unna.  Den steinen traff vi som innertier. – Selvsagt for dit øyet ser i den retningen går også gjerne ferden. Men hei hvor det gikk.  Litt slit underveis var det selvsagt, men alt i alt en særdeles god og lærerik dag.

Martin og Merete satte kursen hjemover til varm dusj, godt i glasset og en varm seng.

Halve klubbens styre dro ut på Hesthammarøya for å overnatt der. Tom og Gro slo leir mens Per hentet ved på fastlandet.  Merete hadde vært en engel og båret ned en hel IKEA-sekk med ved fra bilen og ned til vannet.

Det duskregnet og småregnet til utpå natta.  Vi fant en kulegrill.  Den ble kombinert grill og bålpanne.  Vi grillet elgpølser og Tom mekket te-ens svar på "kaffedoktor". Han har vært ute en vinternatt før og sto for koking av kanelstang, tilsatt en pose (eller to) med Earl Grey, litt sukker  i koppen toppet med en knert cognac .  Det varmet småkulskne kropper.  Matlysta forsvant da roen senket seg over kropp og sjel.  Da maten Gro hadde forberedt med grillet sopp, paprika, løk og marinert indrefile av svin og potet- og grønnsalat (- muligens litt i overkant) stod til servering var matlysten hos gutta borte.  Pytt, pytt da blir det restesnadder til frokost.

Snadderfroksot ble det.  Tom stekte egg og bacon.  Han tilbød seg å dele med oss.  Vi takket høflig "Nei takk!", – og lot oss forlyste med brødskiver og hjemmelaget appesinmarmelade.  Sterk og god varm kaffe.  Vakkert vær med solskinn og blå himmel.

Men værgudene likte tydeligvis å være med på padletur for også på dag to kom det ei og anna skur underveis.  Andreas og Elin slo seg sammen med oss over Eikeren.  Det var en beundringsverdig "jomfrutur" på Elin med drøye to mil på årets første padletur. 

Under brua mellom Eikeren og Fiskumvannet ventet Alexander og Christoffer.  Veldig hyggelig med velkomstkomite på vei inn mot øvre del av Vestfosselva.

Etter overbæringen i Vestfossen gikk det relativt lett de siste kilometerene. God vannffring pleier å hjelpe på farta.  Ingen møtte opp til nybegynerpadling.  Godt var det, for selv om padlelysten nok var til stede, – så var det på tampen av hva kreftene ville ha strukket til, med nok en tur mot Vestfossen.

Det var noen som kontaktet meg på sms for å være med på nybegynnerpadlengen.  Både store og små, – jeg håper dere kommer neste mandag.

Vi har hatt en fantastisk opplevelse i nærområdet vårt, tre kommuner, to fylker og en flott padletur.  Stor takk til Inger (dama til Tom) og Einar (Gubben til Merete) for bistand med transport av biler.  Takket være dere to var det ingen som måtte kjøres tilbake til Hillestad for å hente biler.

 

This entry was posted in Siste nytt, Tur-referater og anekdoter. Bookmark the permalink.