Årebyggerkurs hos Anders Thygesen

Det har vært etterspørsel om kurs der en lærer å bygge Grønnlandsåre.

Anders Thygesen har satt opp kurs i åre spikking onsdag og torsdag 27.-28. januar 2016.

Påmelding til kurset gjøres ved å sende en meil til: andersthygesen@kajakkspesialisten.no

Kurset koster 1100,- kroner for opplæring og materiell. Det er lagt opp til at alle kan dra hjem med en selvlaget Grønnlandsåre etter endt kurs.

Begrenset antall: max 12 deltakere.

Under følger informasjon fra kursholder:

Vi skal over to kvelder samles en gruppe engasjerte mennesker med ulik bakgrunn. Noen er dyktige til å snekre, noen er dyktige til å padle og noen har helt andre talenter. Felles for alle er forhåpentlig lysten til å lære og lysten til å bli bedre kjent med grønlandsåren og dens mange muligheter.

Materialet er træ. Forkunnskaper med trearbeid kreves IKKE. Mange kursdeltakere har forlatt kurset med en perfekt padleåre uten forkunnskaper i det hele tatt. Og er det vanskelig, ja da tar det hele bare litt lenger tid. Verre er det ikke!

Vi har på dette kurs satt opp to hverdagskvelder. Tanken er å starte klokken 18 begge kveldene og avslutte ca. 22. Med litt forarbeid fra min side er det akkurat passe tid til å forme åren, lage finish og kanskje begynne å dekorere og overflatebehandle den. Noe overflatebehandling må skje hjemme av praktiske årsaker da de færreste vil ha en linoljevåt åre med i bilen hjem.

Det er fint om alle tar med en skarp spikkekniv. Eier du ikke en slik kan den lånes, men det er best om man har med sin egen. Og at den er SKARP! Arbeidsklær som tåler litt skitt og støv er også fint.

Vi kan lage te og kaffe i kurslokalet. Ta gjerne med litt mat eller kake til pausen, da vi bruker en del energi underveis.

Jeg ønsker meg tilbakemelding før kurset angående åretype og årelengde. Er du usikker, så gå følg denne lenken: http://kajakkspesialisten.no/arer_veiledning.php Vi bygger primært klassiske grønlandsårer, men andre typer kan være aktuelle for den litt øvede trearbeider. Andre typer koster gjerne en del mer enn standard åren da det er mye ekstra arbeid med emnene.

Vedlagt finner du en faktura som jeg gjerne vil at du betaler i god tid før kursstart. Betalingen er din bindende påmelding som sikrer deg plass på kurset.

This entry was posted in Siste nytt. Bookmark the permalink.