Oppsummering av året 2014 – første halvår.

Vinterpadling ble til sommerpadling i år som tidligere år. Godt oppmøte gjennom vinteren, selv om noen lot seg friste av en skitur nå og da.

Det har vært dugnad på Loe betong. Der fikk klubben inn noen kroner i klubbkassa. Deler av beløpet er, i hht årsmøtet 2014 satt av til å utdanne to aktivitetsledere. Lars Lyngnes er førstemann med bestått Aktivitetslederkurs i 2014.. Gratulere nok en gang.  Klubben sponset utdanning til aktivitetsleder hav og Lars "betaler tilbake" i form av introkurs hav og grunnkurs hav for klubbens medlemmer.

Vi har hatt vårdugnad på klubbhuset. Godt oppmøte. Mye ble gjort, men det er fremdeles oppgaver som skal løses og forefallende arbeid som gjenstår.

Padling for nybegynnerne er godt i gang og årets rekord er 24 padlere på vannet. Til tross for regn og tordenbyger. Vi koser oss uansett vær i selskap med hverndre.

I Pinsa var vi på klubbtur til Utåker. Der åpnet Inga og Lars Lyngnes huset sitt for padleglade gjester. Selv de som kom uten å ønske seg en tur på vannet fantes det opplegg for gjennom hele pinsa. Et fantastisk opphold. Supre gjestmilde verter.

En spesiell takk går til husets datter Maiken  for hennes daglige fargerike og smakfulle salater og velsmakende Foccacia. Vi kommer gjerne tilbake. "Hotell-Utåker" anbefales med strerningkast 12.  Her måtte det to terninger til for å samsvare med innsatsen til familien Lyngnes, naboen som kokte lappskaus til oss, hjorten som viste seg frem i buskaset mens vi grillet og koste oss utendørs, – sånn bare for å nevne noe.  Og selvsagt takk til havørna som fløy over neset der vi satt til bords med utsikt over Åkrafjorden.  Uforglemmelie naturopplevelser både til vanns og på land.  Sosialt og velegnet til gjentakelse

TUSEN TAKK FOR AT DERE KOM PÅ Å VILLE HA OSS PÅ PINSEBESØK.

Padlingens dag gikk av stabelen på Sundhaugen den 29. juni 2014. Vi hadde stranda for oss selv fra morgenen av. Til tross for at alle badegjestene uteble i vindkastene, så var det en 20-25 personer innom og fikk testet ut ulike kajakker. Gledelig var at det, – at til tross for avkorting i teksten i UT.guiden i DT så kom det noen barn innom oss. Fire barn har meldt seg inn i klubben og to av dem er nå aktive padlere i klubben.

Grunnkurs Hav skal holdes tirsdag 15. juli og 22. juli og søndag 27. juli med Lars Lyngneds som aktivitetsleder/kursholder.

Velkommen enten du er nybakt padler, har litt padleerfaring eller rett og slett ønsker å få et bevis på at du har gjennomgått grunnkurs hav og dermed har  ervervet deg et "Våttkort" med grunnkurs oblat.

Eget innlegg om priser, tidspunkt etc er lagt ut på nettsida.  Dersom det er vanskelig å delta alle tre dagene, så er det mulig å få fritak for inntil en tirsdag.

Videre utover sommeren fortsetter vi med fastagt terminliste.  Den er også lagt ut på klubbsida. En endring er nylig foretatt.  Høsttakkefesten er flyttet til 18. oktober, – en justering for å gi åpning for deltakelse på Bølgefestivalen 2014 helga før på Nevlunghamn. 

Vidar Uthne har trukket seg fra sitt styreverv.  Christoffer Karlsen Nylen er klubbens webansvarlig. Velkommen!  Kontaktopplysninger blir lagt ut på nettsiden.

NOFF Ø.E. ved leder av Tårngruppa, Anders Hals har kontaktet oss gjennom mail og innlegg i Drammens Tidende.  Vi har hatt møte med ham om kartet med turforslag om å padle til innenfor grensa til fuglereservatet. NOFF Ø.E. er rystet over at vi har dette turforslaget på sida vår.  Møtet skulle gi  Anders Hals og hans meningfeller en mulihet til å fremlegge på hvilket juridisk grunnlag de velger å gå til avisa og henge ut en annen klubb.  Det fremkom at det er fullt lovlig å ha kartet der. Fuglefolket (som de selv kaller seg) har oppnådd at alle lesere av DT har fått kjennskap til turmuligheten.   – Mange fler har fått informasjon om at reservatet er et mulig padleturmål.  PS!  Følges streken på kartet vi har på sida vår, – så bommes det på fugletårnet.  Eiker kommune har et mer detaljert forslag til tur innenfor verneområdet på sine sider.  Kulturminnevandring nr 67 er anbefalt både til lands og på vannet.  Det er et faktum som NOFF Ø.E. omgår i stillhet.

Våtmarksområdet på Fiskumvannet er merket med bøyer i sommerhalvåret.  Sørg for å ferdes spesielt hensynsfullt i hekke tiden og på høsten i trekk-tiden.  Husk også at en verning betyr en"sporløs ferdsel" innebærer å la naturen være like uberørt som da du kom.   Plukking av ullke vekster er forbudt.  Bålforbud også her.

 

 

This entry was posted in Arkiv. Bookmark the permalink.