Pinsetur 24.-25. mai 2015

Da er datoen satt.  Årets pinsetur finner sted 24.-25. mai 2015.

Vi møtes på klubbhuset søndag 24. mai,  klokka 10:00 for oppsaling av kajakker og pakking av biler.  Avreise fra klubbhuset senest 10:30.  Da kan vi være på vannet og klare til padling i 12-tida.  

Nødvendig utstyr for å være med på turen er: telt, sovepose og liggeunderlag i tillegg til skiftetøy og varmt yttertøy til å ha på seg rundt "leirbålet" på kvelden. 

Alle tar med seg mat og drikke i båten til lunsj underveis.  Søndag kveld organiserer vi felles middag/kvelds.  Her bidrar den enkelte med egen mat/drikke. Styret sørger for at det tas med en turgrill eller to.

Hvordan vi rent praktisk løser transportgåten av biler finner vi ut av såfremt vi vet hvem og hvor mange vi blir.  Dette er bakgrunnen for at vi ber om påmelding. 

Påmelding  til Gro på mobil 90888381  innen 22. mai klokka 20:00.

Dag 1 starter turen i sørenden av Hillestadvannet.  Mål for dagen er Hesthammarøya i Eikern.

Fra Hillestadvannet kommer vi til Haugestadvannet via Vikevannet og gjennom Kopstadelva til Bergsvannet padler vi til slutt inn ved l Eidsfoss kirke. 

I Eidsfoss blir det overbæring (trilling) av kajakker til Eikern.  Her pakkes kajakkene for videre tur og overnatting på Hesthammarøya.

Pinseturen legges opp som en kosetur.  Farten avpasses etter forholdene og vi gjør "strandhogg" når det måtte være behov for det. Av den grunn er det nødvendig med noe å bite i og å drikke av underveis.

Dag 2 starter med inntak av en bedre frokost før leiren pakkes ned og vi begir oss  Eikern i vold.  Værmeldinga for 24.-25. mai er lovende. Sørlig vind på 1-3 m/s gir oss medvind og lettskyet pent vær – om "værgudene" holder hva metereologene har "lovet".

Vi stopper opp og koser oss med medbrakt underveis og har i løpet av mandagen en skikkelig lunsjpause.  Etter Eikern kommer som de fleste av oss kjenner til Fiskumvannet og øvre del av Vestfosselva.  I Vestfossen er det nok en gang nødvendig med overbæring av kajakk og utstyr for å komme den andre siden av kraftstasjonen.

Her spanderer vi på oss en pust i bakken og koser oss i solveggen nedenfor Strandjordet (fotballbanen i Vestfossen) før vi padler videre den siste biten ned til klubbhuset.

Her fordeles oppgavene i forhold til henting av biler, bæring av kajakker etc før vi avrunder med restene fra turens overflodshorn av "nødrasjoner" og annet godis.

Og på hjemveien er vi ALLE ER ENIGE OM AT VI HAR HATT EN FIN TUR.

 

PS!  Det er mulig å få låne telt o.l. Lavvo er tilgjengelig og kan være et overnattingsalternativ.

This entry was posted in Informasjon, Siste nytt. Bookmark the permalink.