Årsmelding for Eiker padleklubb 2021.

Årsmøtet 2021 ble avholdt utendørs i Ødegårdgate 21 den 20. mai.

Der møtte det 17 stemmeberettigede medlemmer.

Gjennom hele vinteren (oktober-april) ble det padlet to dager i uka. 

Avtalen med Øvre Eiker kommune om leie av Hokksund svømmehall ble videreført fra 2020 og medlemmene har i utgangspunktet hatt tilgang til bassengtrening; annenhver søndag i tidsrommene: januar-april og oktober-desember.  Antall bassengtreninger ble kraftig redusert i 2021.  Totalt hadde vi kun fem-seks treninger.

Sommerstid er det – padling mandag ettermiddag.  Tilbudet er åpent for alle, men med fokus på nybegynnere i juni -september 2021. 

Teknikktrening på tirsdager i juni – september. 

Turpadling på torsdager ble avholdt i tiden mai – september 2021. Vekselsvis saltvanns- og ferskvanns- padling etter egen plan.  For øvede padlere.

Vårsleppet 2021: et turløp Hokksund – Ytterkollen (tur/retur) den 6. juni 2021 hadde tretten deltakere. Vi hadde pause på Ytterkollen.  Grunnet pandemien utgikk servering av hjemmelaget ertesuppe, gjærbakst til bålkaffen. 

Khalid var plassmajor.  Han stod for bål og kaffe-Lars.

Påskeuka 2021: «de fire musketerer» hadde vekslende utgangspunkt for sinedagsturer:

Årets pinsetur ble utsatt til påfølgende helg grunnet dårlig værmelding for pinsedagene.  Turid, Leif, Per og Gro tok turen fra Bokerøya.  Fredag til Langøya, lørdag Langøya rundt med retur til Bokerøya dagen etter.

14.-18. august sørlandstur: Gro, Turid, Leif og Per kjørte til Bukkerholmen utenfor Tvedestrand.  Derfra padlet vi til Borøya der vi møtte Arild.  Dagen etter padlet vi hovedleden i Lyngør, via Gjeving.  Arild fulgte oss tilbake til bilene.  Vi kjørte til Kilsund der vi hadde base og padlet stjerneturer fra Hove inn til Arendal.  Sørlandsturen ble avsluttet med utgangspunkt fra Nidelv camping og en runde i Nidelva dagen etter.  Flott tur i godt selskap.

Høsten 2021 var relativt tettpakket.  Hokksund ungdomsskole var her tre ganger.  En gang for å velge utstyr og to ganger for å padle med oss. Inndelt i to grupper fikk hele valgfagklassen seg en tur på Vestfosselva.  «En tur til å bli glad av» i følge en av ungdommene.

4. august var Flyktningkontoret tilbake på besøk.  De var mange, og de som ville fikk prøve seg en tur på elva. Veien tilbake var med oss et par ganger.

25. august inntok NRF, Drammen/Eiker klubbhusstranda.  De hadde med seg oppblåsbare SUP brett og lunsj.

2. september hadde vi besøk av Far og barn gruppa i Barnekreftforeningen.  Det var morsomt for oss alle.  

28.-29. august, overnattingstur på Håøya.  Et lavterskeltilbud med utfordringer og gleder.  Vi var åtte padlere.  En god blanding av erfarne og nybegynnere.  Et opplegg som egner seg til gjentakelse.

Vi arrangerte fire Grunnkurs hav i perioden juni – august.

Vårdugnaden ble avlyst grunnet smittefare.

Per Kruke var også i 2021 en ivrig forkjemper mot høyt gress.  I tillegg er det, – av styret og andre klubbmedlemmer utført mange små og store dugnader gjennom året.  Det må til for å drifte en klubb som vår.

Høstdugnaden 28. september hadde 10 deltakere.  Klargjøring av båter til bassengtreninga, husvask og andre nødvendige gjøremål.  Alt på lista, pluss litt til ble utført. God arbeidsinnsats. Tusen takk til alle sammen.

Høsttakkefesten 2021 ble avholdt hjemme hos Gro.  Det ble servert tapas og koldtbord fra Fru Olsen.  Et testmåltid før jubileumsfesten.  Gro jukset på quizen, men fikk like vel 1. premien.  Litt flaut å «vinne», men det kan se ut til å være den eneste måten å få en nordmann på pallen.

Jubileumsfesten 16. oktober:  Eiker padleklubb ble 15 år 6. januar 2021.  Det ble feiret på Folkets hus i Vestfossen.  Bordene var dekket tilfredsstillende for både norske og kurdiske hjelpere.  Dans til levende musikk og god stemning. Vi var rundt 40 deltakere.   

Mediedekning i 2021: Jubileumsfesten ble omtalt i Eikernytt. Den samme journalisten var på klubbstranda da flyktningene var innom. Klubbens aktiviteter ble det opplyst om gjennom terminlista på www.eikerpadleklubb.net. Ellers ble informasjonen lagt ut ukentlig, eller fra dag til dag, på klubbens FB side.

Adventspadlinga 12. desember (tredje søndag i advent utsatt til tredje søndag i advent grunnet feiring av leders 65 årsdag) hadde 7 deltakere.

Vi hadde en flott tur i godt vintervær. To bålpanner ble fyrt opp.  Aquaplomer ble delt ut.  Grunnet koronaen hadde den enkelte med egen mat og drikke.  Khalid var plassmajor med vannpipe, varm kaffe og ferdige bål.

31.12. 2021 var det registrert 986 turer i klubbens loggbok.  Noe somtilsvarer et gjennomsnitt på rundt 82 loggførte deltakere per måned. Det er en nedgang på 319 turer fra 2020. Pandemien har også i 2021 satt sitt preg ulike aktiviteter.

Vinterpadling 2021: Litt variasjon i antallet deltakere.  Noe som i stor grad skyldes sykdom i den «harde kjerne», pandemien og lav rekrutering av vinterglade padlere gjennom sommeren.  Vi var gjennomsnittlig fire, med unntak av en fredag formiddag da flere lot seg lokke ut i finværet.  Til vanlig var det de «fire frie friluftspadlerne» som møtte opp.  Bestående av Gro Karlsson, Turid og Leif Dalan og Per Kruke.  Det er en tendens til økning i antallet vinterpadlere.  Noe som er gledelig.

I desember fikk jeg e-post fra Gry Gerhard, NPF med oppfordring om å sende inn en søknad om tilskudd fra deres prosjekt «Padling på dagtid».   Det er utført og vi har fått tilskudd.

Innkjøp i 2021: Vi kjøpte nye stropper til den store hengeren og svamper til bassengtreninga, lukelokk og andre småting til vedlikehold på utstyr og klubbhus.

Saldo pr 31.12. 21 var på 349.954,74 kroner

Vi fikk til sammen 89.379,90 kroner i offentlig tilskudd fordelt på momskompensasjon, grasrotandel og LA-midler fra Øvre Eiker idrettsråd (LAM)

Det har vært en del ekstraarbeid i forhold til pandemien.  Stadige endringer av regler og fortløpende undersøkelser fra ulike instanser som Øvre Eiker kommune, Idrettsrådet og NPF.  Styret har vært enstemmig i å avstå fra å søke koronatilskudd fra NPF/kommunen.  Skjemaer er blitt fylt ut når det var nødvendig for å gi tilsvar på undersøkelser i henhold til kartlegging av aktivitet. 

Styret har i 2021 hatt to formelle styremøter.  I tillegg kommer uformelle samtaler, telefoner og/eller SMS’er styremedlemmene imellom. 

Styret har bestått av:

Leder Gro Karlsson,

Nestleder Ingar Bakke

Kasserer Sandy Schubert

Husansvarlig Per Kruke,

Båtansvarlig: Bjørn Gulbransen

Alt-muligfrue: Monica Reiss Guvåg

Ungdomsrepresentant Ismail Khalid Abda

Klubbens VIPPS nummer er 126617 der kan årskontingent, kursdeltakelse og bassengtrening innbetales til klubbens konto i Sparebanken Øst 2220 14 81973. 

Det er selvsagt også mulig å betale på nettbanken.

Styret takker alle som har bidratt til å gjøre Eiker padleklubb til – en klubb for alle.

Gro Karlsson                                      Hokksund 15. februar 2022

Styret i Eiker padleklubb  

This entry was posted in Aktivitet. Bookmark the permalink.