Hyggelig padlemøte med deltakere på introduksjonskurset.

I dag (27/6) fikk Eiker padleklubb besøk av ti kursdaltakere fra introduksjonskurset i norsk fra Øvre Eiker. En artig gjeng medmennesker som aldri hadde sittet i en båt før.

Vi var fem fra Eiker padleklubb; Bjørn, Christian, Leif og Per + meg.  Vi padlet en til en.  Det vil si at det var en fra klubben på vannet med hver sin medpadler.  Tilrettelagt opplæring med andre ord.  For noen var det vanskelig å forstå teknikken, mens atter andre tok det som om de var vant til å tilegne seg "sjømannskap". 

Modige, fryktløse ungdommer, kvinner og menn som uten å blunke steg ombord i  og satte seg ned i kajakken som om det var var en hverdagslig sak.  De to damene fra NAV/flyktningekontoret tok også sjangsen og deltok med liv og lyst.

Kvinnene padlet K2 med Gro.  Enkelte av mennene startet også i K2 med meg, men vel tilbake på land ville de "en gang til", sånn riktig  "bitt av padlebasillen" og da bar det ut i K1.  

Vi hadde kun ett ufrivillig bad, – også kalt velt.  Han tok det med et smil.  Byttet til en bredere kajakk og så bar det ut på elva igjen.

Alle fikk prøvd seg.  Noen ble fortere fornøyd enn andre.  Men i løpet av tre timer var alle enige om at det hadde vært gøy.

Jeg fikk en kjapp opplæring i viktige arabiske padlegloser.  Og kunne en stakket stund si både "langt fram" og"hele tiden" på arabisk.  Dette til stor underholdning foren del av tilskuerne på land.

Norksopplæring er en del av opplegget og vi fikk klarlagt forskjellen på skrik og skryt.  Deretter kunne vi skryte av hverandre alle sammen.

En morsom og lærerik dag for store og små, – uansett nasjonalitet.

TAKK FOR BESØKET.

 

This entry was posted in Siste nytt, Tur-referater og anekdoter. Bookmark the permalink.