Siste terminfestede turtil Sætre i går.

Vi tre som møtte opp til padling på Sætre båthavn i går den 31/8-17 fikk tyrnt ut det beste av hva den siste sommerdagen hadde å tilby oss i år.

Flott natur, stille vann med rikt fugleliv på land og vak i vann.  

En flokk hegrer belønnet oss med sine flyveferdigheter opp til flere ganger på turen ut fra båthavna. Skarven tørket vingene sine på land før den la på flukt over vannet for å holde dykkerferdighetsoppvisning noen titalls meter foran oss.  Fiksen vaka rundt båtene våre og det var til tider vanskelig å konsentrere seg om padlinga fordi det hele tiden var noe å se på like ved.

Øyvind hadde planlagt ruta for dagen, men som det så ofte går, så ble turen til mens vi padlet etter bare noen 100 meter ut fra land. Vi endret retning fra nordover til sørover, bare for å få oss en anderledes tur.  Bort til Søndre Kaholmen og så tilbake til ……………etc. Det var planen.  Men ingen av oss hadde tidligere kunne skryte av at vi har krysset tur retur Oslsofjorden før.  Så da ble det som Pippi sier:  Det har jeg ikke gjort før så det greier jeg helt sikkert.

Vi ventet til et fraktebåt på vei inn fjorden hadde passert oss. I mellomtiden padlet vi litt mot land og lette etter noe militært som utskytingsbase forett eller annet før vi tok sikte på et okerfarget hus på Drøbaksida.  Fra Oslo kom det ut en flott seilskute som ble behørig fotografert fra Drøbak.  Der rastet vi; Øyvind, Leif og jeg. Rett før vi skulle bryte opp kom Åse fra Drøbak kajakk klubb padlende og slo av en prat.  De har også torsdagspadling o \g var 6 padlere på fjorden.

På med hodelykter og klare til å vende baugene våre hjem igjen, – i alle fall i retning der bilene var parkert.  Vi var klare til avreise, men så fikk jeg en makrell. Den ble bløgget og sløyd og fikk plass i deksbagen min.  Kjempekry!  Gleder meg til makrell til middag i morgen (- som jo nå er blitt i dag).

Naturen hadde vakker belysning å by på og vi padlet uforstyrret tilbake til bilene mens vi tok grønn sone fra fyr til fyr i retning Sætre.

Det er fullt mulig å arrangere en tur en lørdag/søndag i løpet av høsten.  Oscarsborg er velverdet besøk.

This entry was posted in Siste nytt, Tur-referater og anekdoter. Bookmark the permalink.