Toppers tur med toppers barn fra Aktiv Eiker.

Ja, – da er første av to padleøkter i samarbeid med Aktiv Eiker`s "Padleuke" for gruppa "Livsstil og helse" (9-12 år) gjennomført.  

Jeg badet før de kom, mest fordi jeg ble utfordret av barnebarnet mitt, – men også litt for å sjekke vanntemperaturen før eventuelle håpefulle skulle bli så overivrige at de kom til å få seg et frivillig bad i Vestfosselva.  Badet var for jeves i så måte for det var ingene andre enn meg som "tro vannet" denne ettermiddagen.

Syv barn, tre forelder (derav en pappa med pannekaker fra Åmli bakeri), to ansatte fra Aktiv Eiker og tre fra Eiker padleklubb (Cato, Gro og Per).  Alt i alt 15 padlere på vannet.  Vi startet opp med å dele ut pakkeposer til låns for dem som trengete noe å ha klær og sko i.  "Det er må da være helt unødvendig" kom det fra en av deltakerne. Og det hadde han rett i, – denne gangen.  Båter ble fordelt.  Pedaler ble justert.  Åre, vest og spruttrekk og alt det en nå enn trenger av råd og veiledning ble delt ut før båtene endelig kunne legges på vannet.  Per satt seg i båten og med litt hjelp skle han ut i vannet.  DET var det et par til som kunne tenke seg.  De var fort plassert med vann under baugen.  Litt regnet det nå og da, men temperaturen var upåklagelig så det var ingen sure miner av den grunn.

Da båtene kom seg på vannet med små og store ombord så slo vindråssene til så det holdt.  Vi ble blåst sideveis og det ble vanskelig å holde kajakkene på rett kurs.  Litt skummelt for noen, – kanskje mest for ve voksne.  Men det er utrolig hva en mester uten egentlig å kunne det.  Så dette gikk bra.

En av de voksne mente på at vi burde holde oss ved klubbhuset fordi. "De vet jo ikke hvordan de skal snu båtene."  Noe de (barna) gjorde hele tiden, selv uten å vite hva det kom av at båten plutselig stod med baugen i en annen retning enn den nettopp hadde hatt.  Men, ta det med ro. Dette går bra.  Og det gjorde det.

Ei av jentene hadde så veldig lyst til å padle opp til ei bro.  – Ei bro hun gikk ofte over.  Der hadde hun ettersom jeg forstod stått og sett oss komme padle fra klubbhuset. Så da gjorde vi det. Vi padlet under to broer og tok en pause.  Neste bro var jernbanebroa.  Det bråkte veldig da toget fòr over oss i det vi padlet videre.

Da jeg spurte om noen av barna visste om ei elv som het Loeselva var noen av guttene raske med å fortelle at Loeselva var ukjent elv for dem.  Vel da var det bare å dra opp til første viadukt og vise alle sammen hvor den elva starter fra.

Så var det returen som gjenstod.  Den gikk overmåtelig greit.  Fremdeles alle hoder over vann og samtlige kropper i kajakken.  Glade barn som var stolte ot krye over å være "herrer" og "fruer" i egen båt.  Ekstra stas var det for dem med ungdomsbåtene at de var de første som padlet den båten.  De seks Lifestyle båtene vi fikk i gave fra Sparebankstiftelsen DnB har nå hatt sine "jomfruturer".

Avslutnigsvis ble jeg nok en gang utfordret til å ta et bad.  Denne gangen fikk jeg beholde tørrdressen på, – noe jeg faktisk satte stor pris på.  I tillegg ble jeg passet på ved at hun som "nødet" meg holdt godt fast i slepelina mi.  Snill jente, det.

Takk til Aktiv Eiker som tok kontakt med oss.  Kjempestor takk til "ungdommene" som deltok.  – dere gjorde turen og dagen til noe helt spesielt.  

Gleder meg til å se noen av dere igjen på torsdag.

This entry was posted in Tur-referater og anekdoter. Bookmark the permalink.