Tur på Drammenselva 16. august 2018

Det ble hverken Holmen, Sandebukta, eller Gilhusodden, – men Hokksund – Mjøndalen tur/retur.
Vi padlet "under" nybrua.  Det vil si, den er fremdeles underoppføring, men det gikk an å padle mellom brukarene.  Savner den gamle brua ellerede, – fin og buet som den var i i form og utførelse. 
Men vi padlet bakveien og snirklet oss fram mellom grunnene nedover.  Det gikk lett som en plett å komme under neste bru, men enkelte steder måtte knokene til pers.  Så padle foruten årer, – det går det baredet er grunt nok.
Som bildene viser ser det nok en gang ut som at Loe betong sprer slamvann i Drammenselva.  Denne gangen vet vi at synderen (utslippspunktet) ligger i Nedre Eiker.  Så da blir det telefontid i morgen til Nedre Eiker kommune.
Nede i Mjøndalen under gamel jøndalsbrua ble det delt ut Seigmann(menn).  Per løp orientering i dag, men med Christian som Seigmann ansvarlig stedfortreder gikk det likevel som seig hør og bør på dagens snupunkt.
På tilbakeveien var vi innom Hokksund camping for å se om det var nok vann til å padle gjennom røret og campingen.  Det ble bomtur.
Nytt av året er Nordlandshestene som beiter mellom campingen og Drammenselva.  Flotte dyr.
Fin tur med motvind og bølgetendenser på vei mot Mjøndalen.  Den løyet selvsagt. Vi som hadde gledet oss til å få den i ryggen på hjemturen, ble en smule skuffet.
Tretten km og tre timers tur med innlagte drikke pauser.
 
Bilder finner du på Facebooksida vår.
This entry was posted in Tur-referater og anekdoter. Bookmark the permalink.