Vel overstått tekikk kurs hav

Åtte medlemmer stilte til dyst for deltakelse på teknikk kurs hav i regi av klubben, men med innleid instrultør fra Oslo kajakk klubb, Randi Nygaard.

Været stod oss også denne gangen bi med sol og varmt vær det meste av lørdagen.

Et fantastisk sted vi har i Sundhaugen med Fiskumvannet i le av sønnavinden til innøvelse av teknikker som skal drilles.  Og Eikern med sine skummende bølger der nyvunnet kunnskap kan testes ut i mer utfordrende forhold. Skikkelige surfebølger for innlandspadlere som oss.

Plaskende regn avsluttet dagen og vi var raske med å pakke ned båter og utstyr før ALT ble gjennomvått.

Søndag opprandt med det samme flott solskinnet og resten av dagen holdt seg til lettskyet oppholdsvær. Første teknikk var sideveis forflytning i fart.  En interessant øvelse der isett av årebladet er sentralt for å få båten til å bevege seg, – nettopp sideveis og det i fart. 

Etter lunsj var det tid for "introduksjon til rulla".  En økt noen hadde sett frem til med skrekkblandet fryd. Det startet med å tre åreposen på den ene armen, legge seg bak på dekket og skli/vend deg ut i vannet for deretter å føre kroppen tilbake og innover bakdekket og dra seg opp i sittende stilling med hodet aller sist oppreist. "Kne, augnebryn og sjå himmelen, –  på ein-to-tre," var instruksjone de fikk å jobbe etter. Samtlige gikk løs utfordringen med inponerende pågangsmot og alle som en mestret den med glans.  – En god introduksjon som bidro preventivt i hht "rulle-angst".  MEN kalde blir en selv om himmelen er tørr og gradestokken viser drøyt tjue grader.  Opp å få på tørt og så var det utpå til en siste økt for dette kurset.

Litt Telemarkssving og en konkurranse der ulike innstinkt og ferdigheter kom til sin rett avsluttet kurset og det var tid for prat og oblat og tilbakemeldinger.

Godt jobba alle sammen!  Det blir spennende å se om dere fortsetter å trene på alt dere lørte denne helga.  

This entry was posted in Arkiv. Bookmark the permalink.