Årsmeldingen for 2019

Årsmelding for Eiker padleklubb 2019.

Årsmøtet 2019 ble avholdt i kantina på Hokksund renseanlegg den 13. februar. Der møtte det 20 stemmeberettigede medlemmer.

Gjennom hele vinteren (oktober-april) padles det to dager i uka.

Avtalen med Øvre Eiker kommune om leie av Hokksund svømmehall ble videreført fra 2018 og medlemmene har hatt tilgang til bassengtrening; annenhver søndag i tidsrommene: januar-april og oktober-desember.  Vi hadde til sammen elleve bassengtreninger med gjennomsnittlig 8-10 deltakere.

Sommerstid er det padling mandag ettermiddag, – for alle, men med fokus på nybegynnere (mai -september 2019).  På disse turene deltok 50 helt ferske nybegynnere. Teknikktrening tirsdager i juni – september.  Turpadling på torsdager ble avholdt i tiden mai – september 2019. Vekselsvis saltvanns- og ferskvanns- padling etter egen plan.

 Vårsleppet 2019 et turløp Hokksund – Drammen den 5. mai 2019 hadde fjorten deltakere. Det var pausestopp på Ytterkollen med servering av hjemmelaget ertesuppe, gjærbakst med bålkaffe og utdeling av håndmalte Aquaplomer. Plassmajorer var Per og Merete Kruke.  Vi gikk i land ved Kajakk og fritid i Drammen.  Padlere og utstyr ble deretter transportert tilbake til klubbhuset.

  1. – 10. juni dro Gro, Leif og Per på pinsetur. Vi startet med å padle fra klubbhuset til Gåserumpa. Der overnattet vi.  Dag 2 gikk videre til Holmestrand.  Der ble vi møtt av Dag med flagg og kake.  Hyggelig pause mens vi ventet på Turid som skulle transportere oss til Hillestad.  Vi padlet Hillestad – Eidsfoss.  Overbæring og middag på kroa før vi overnattet på Hesthammarøya.  Dag 3 gikk turen videre til Vestfossen.  Der ble vi møtt av Khalid, Ismail og Abdalsammad.  Damene i familien Abda bød på middag og gutta hjalp til med overbæringen.  Langturen endte der den startet, – på klubbhuset i Hokksund.  Totalt 110 km på tre dager.

I løpet av sommeren ble leder kontaktet med spørsmål om det var plass til å lagre en kano i klubbhuset.  Det var bruden, – Kathinka’s foreldre som ønsket å gi det vordende brudeparet en kano og et familiemedlemskap i Eiker padleklubb i bryllupsgave.  Lille Trygve blir klubbens yngste medlem.  Per snekret båtplass til kanoen.  Leif kom og hjalp med å få båten opp i hylla. Mens Gro fungerte mer som en slags spørrende konsulent.  Noen ting er best overlatt til to av samme kjønn.  Gutta forstår hverandres forklaringer.

  1. september var vi på befaringstur med fire ansatte fra ledergruppa i Øvre Eiker kommune. Vi padlet Vestfossen – Hokksund. En hyggelig og lærerik tur. Vi ble utvekslet forsetter om å gjenta suksessen i 2020. Muligens som en kombinert padle- og søppelplukkings tur.  Hva det blir til, det gjenstår det å se.  Intensjonene er gode.

Høsten 2019 var tettpakket.  Vi hadde Aktiv Eiker på besøk to ganger med sine to barne- og ungdoms- grupper.  Hokksund ungdomsskole var har tre ganger.  En gang for å velge utstyr og to ganger for å padle med oss.  Nytt av året er ungdomsskolens tilbud om introduksjonskurs er erstattet med en padletur på Vestfosselva.  Det er mindre arbeid for oss, – og ungdommene slipper å sykle tur/retur Sundhaugen.  Kort sagt: En vinn, vinn situasjon for alle parter.  Naila fra flyktningkontoret kom også i år med deltakere på grunnskoleopplæringa for å padle sammen med oss.  Tre generasjoner Brendøy var blant andre med som hjelpere.

Årets lengste ad. Hoc tur i tiden 20. – 25. august, gikk til Sørlandet. Planen var å padle Aust-Agder kysten. Per, Leif og jeg overnattet hos ei venninne av Gro i Arendal. Vi møtte Wenche på grensa mellom Lillesand og Kristiansand i Skottevik. Pakket kajakkene og startet turen under litt ruskete værforhold. Et døgns landligge i Grimstad, grunnet dårlig vær og vindforhold på dag to medførte at vi kom noe kortere enn planlagt.  Takket være et fantastisk støtteapparat i mor Aase (mor til Wenche) og Rolf hadde vi god support under hele turen.  Mor Aase kom med vaffelrøre, vaffeljern og traktekaffe til oss på hytta i Grimstad. Vaflene smakte himmelsk. Da vi overnattet på Nidelv camping på dag 3 ble de med oss på Nidelv brygge til en meget velsmakende middag.  Den siste natta overnattet vi på Sandøya der vi fikk privat innkvartering.  Den siste dagen passerte vi Lyngør og padlet til Gjeving øst for Tvedestrand.  Der ble vi hentet av Rolf, mor Aase og Gros venninne Irene Pedersen.

Vi arrangerte to av tre planlagte Grunnkurs hav, samt et introkurs hav.

Vårdugnad den 28. mai deltok 8 personer.  God arbeidsinnsats. Det meste ble gjort.

Per, Leif, Christian, Bjørn, Arve, Martin, Henrik og Ole Kristian, Anne Synnøve og Jakop Oliver Brendøy har alle bidratt som hjelpere på klubbens arrangementer.  Det være seg for Aktiv Eiker, Hokksund u-skole, Flyktningetjenesten og på introduksjons- og grunnkurs hav.  Om noen er uteglemt beklager jeg det på det sterkeste, og legger skylden på dårlig hukommelse.

Gro har stått for utforming av lister over ansvarlige og hjelpere på klubbens padlekvelder, eksternt samarbeid og innsending av søknader til Øvre Eiker idrettsråd og Sparebanken Øst og annen korrespondanse gjennom året.  I tillegg har hun hatt ansvaret for introduksjons- og grunnkurs hav og samarbeidet med Aktiv Eiker, Hokksund ungdomsskole og flyktningkontoret.

Per Kruke var også i 2019 en ivrig forkjemper mot høyt gress.  I tillegg er det, – av styret og andre klubbmedlemmer utført mange små og store dugnader gjennom året.  Det må til for å drifte en klubb med så mange tilbud som vi har.

Høstdugnaden 1. oktober hadde et oppmøte på 12 personer.  Klubbhuset og båter ble vasket og klargjort for vinteren.  Ti kajakker ble rengjort til bruk i bassengtreninga, plassert på henger og pakket inn i presenning.

Tusen takk til alle sammen.

Høsttakkefesten den 21. september ble holdt hjemme hos Per Kruke. Gro Karlsson stod for maten.  «Allemannsretten», – en velsmakende tre-rettes meny bestående av reker på en seng av avokado og mangopurre til forrett og reinsdyrsteik med rosenkål, ovnsstekte lettbåter (båtpoteter) og hjemme rørt tyttebær til hovedrett.  Til dessert ble det servert bålkaffe og Gulistan’s fantastisk gode baklava og syrisk pudding.  De falt i smak, – også i norske ganer. Per, Gro, Sandy, Arild, Merete, Sissel og Kjell, Dieter og Solfrid, Einar, Martin, Gulistan og Khalid fikk nyte godt av den gode maten og det lystige laget.  Vi takker Arild for hans sterke tro på at han kom til å vinne. Men Norge ble snytt for seieren. Første og andre plassen i konkurransen gikk til Syria ved Gulistan og Khalid, Sandy (D) og Martin (NL) delte bronseplassen.  I år ble vi rett og slett snytt for norske pallplasser.

Eksterne arrangementer i 2019 har vært:

På Kanalturen 25.-26. mai, i Haldenvassdraget ble klubben representert av Gro, Per og Geir Anders.

Klubbens høsttur gikk også i 2019 til Telemarkspadler’n.  27. – 29. september deltok Gro, Per, Christian, Einar og Vegard.  Gro og Per ble hedret for å ha vært med på arrangementet sju-åtte av ti ganger.  Gro kom på tredjeplass på 10 km.  Vi fem hadde tre hyggelige dager på Norsjø camping.

Adventspadlinga 2. desember (første søndag i advent) deltok det 13 padlere.  Vi hadde en flott tur i godt vintervær.  Khalid og Bjørn var plassmajorer.  Det er første gang det har «deltatt» en vannpipe på klubbens arrangementer. Det ble delt ut Aquaplomer.  De fleste var malt av Abdelrahim (6 år). Årets tilfeldig utdelte premier var hjemmestrikkede sokker.  Det var Linda sin første erfaring som vinterpadler.  Veldig hyggelig tur.  God mat, som vanlig ertesuppe og hjemmebakt kake til bålkaffen.  Alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur.  Tomine og Helene (niese og søster til Christian) tok imot oss ved Kajakk & Fritid.  Khalid troppet også opp som sjåfør.

Mediedekning i 2019: i sommer har vi annonsert nybegynnerpadlinga i ut.DT

Vi hadde besøk av en frilansjournalist fra Eikerbladet, uten at det resulterte i publisitet i avisa.

31.12. 2019 var det registrert 1228 turer i klubbens loggbok.  Noe som tilsvarer et gjennomsnitt på rundt 102 loggførte deltakere per måned. Det er en økning på 18 turer fra 2018. I tillegg kommer de som deltok på bassengtreninga.

Det har vært god deltakelse på teknikktreningene. I 2019 ble de fleste arrangert fra Sundhaugen.  Noen av treningene på seinsommeren hadde utgangspunkt i fra klubbhuset.  Godt med strøm i elva som ga gode forhold for å trene redning og andre teknikker i mer utfordrende farvann enn på Fiskumvannet. Det var i 2019 en liten nedgang i antall deltakere på mandagspadlinga.  Det kan skyldes at annonseringen i DT til tider uteble.  Vi var på det meste 25 deltakere på nybegynnerpadlinga. GØY!  Teknikktreningene og torsdagsturene har stort sett gått etter terminlista.  Noen tilpasninger har det naturlig nok vært gjennom året.

Vinterpadling 2019: Antall nybegynnere som deltok langt utover høsten, og at klubben i tillegg har tørrdrakter til utleie, så ut til å danne et godt utgangspunkt for økt deltakelse gjennom vinteren. Ett nytt vinterpadlende medlem har klubben fått i 2019.  Turid Dalan har endelig innsett at padling er noe også for henne.  Det er vi alle sammen svært glade for.  Antallet vinterpadlere er stabilt lavt i forhold til dem som deltar i sommerhalvåret.

Litt variasjon i antallet, men det skyldes i stor grad sykdom blant den «harde kjerne» og lav rekrutering av vinterglade padlere gjennom sommeren.

 Innkjøp i 2019:  Saldo pr 31.12.19 var 194.288, 52 kroner.  En økning på 23,532, 52 kroner fra 2018.

Vi fikk et tilskudd fra Øvre Eiker idrettsråd på 15.000, – kr til innkjøp av hjertestarter.  Klubben har holdt førstehjelpskurs og kurs i bruk av hjertestarter.  Den transporteres i vanntett pakkepose.  – Forutsatt at det er kvalifisert bruker med på turen.

Fra Sparebanken Øst fikk vi 87.000, – kr til innkjøp av fire Valley Sirona kajakkpakker.

Styret har i 2019 hatt to-tre formelle styremøter.  I tillegg kommer uformelle møter, telefoner og/eller SMS styremedlemmene imellom.

Styret har bestått av:

Leder Gro Karlsson,

Nestleder Ingar Bakke,

Kasserer Sandy Schubert,

Husansvarlig Per Kruke,

Båtansvarlig Leif Dalan,

Alt mulig mann: Bjørn Gulbrandsen

Ungdomsrepresentant Ismail Khalid Abda

Per Kruke ble hedret på sin 75 årsdag for sin innsats i Eiker padleklubb.  Turid Dalan fylte 60 og fikk gave fra klubben for sin aktivitet som hjelper og sjåfør gjennom år.  Nå er hun aktiv padler og vi trenger nye «hjelpere» til å bistå oss med transport og annen support.  Et luksusproblem.  Gratulerer med jubileum begge to.

Klubbens VIPPS nummer er 126617 der kan årskontingent, kursdeltakelse og bassengtrening innbetales til klubbens konto i Sparebanken Øst 2220 14 81973.  Det er selvsagt også mulig å betale på nettbanken.

Styret takker alle som har bidratt til å gjøre Eiker padleklubb til – en klubb for klubb for alle.

Styret i Eiker padleklubb

v/ leder Gro Karlsson                                      Hokksund 22. januar 2020

This entry was posted in Informasjon, Siste nytt. Bookmark the permalink.